Hvad Er Den Største Sport I Verden?

Skrevet d. 25. February 2021
Billede: Pixabay

Der findes rigtig mange former for sport i verden, og det er langt fra alle, der er lige populære over hele verden. Spørger du eksempelvis en Amerikaner, hvad den største sport i verden er, så vil vedkommende formentlig gætter på Amerikansk Fodbold, Basketball eller Baseball. Sådan forholder det sig dog slet ikke.

Fodbold er den største sport i verden

Fodbold er den klart største sport i verden. Ingen kan måle sig med fodbold, når det kommer til antal af seere, tilskuere, sponsorindtægter og økonomi på et globalt plan. Fodbold har den store fordel, at det er den største sport i store dele af verden som Europa og Sydamerika, men også er kæmpe sportsgrene i resten af verden.

Der kommer sportsgrene som basketball og især baseball samt amerikansk fodbold til kort. Der er nemlig ikke særlig mange steder udover USA, hvor sportsgrene dyrkes i et stort antal. Selvfølgelig er der undtagelser, men set fra et globalt synspunkt, så er fodbold den ubestridte vinder.

Dette er også tydeligt, når man kigger på de sportsklubber i verden, der har den største omsætning. Ud af de 50 sportsklubber i verden med størst omsætning, så er hele 30 af dem fodboldklubber. På de sociale medier er fodbold også størst, her indtager FC Barcelone og Real Madrig både første- og andenpladsen.