Tour De France’s Historie

Skrevet d. 01. December 2020
Billede: Pixabay

Tour De France er en af verdens suverænt største sportsbegivenheder. Men som bekendt har alting en start, og det er naturligvis også tilfældet for verdens største cykelløb, der startede under langt mindre flatterende kår i starten af 1900-tallet.

Tour de France blev afholdt for første gang i 1903, hvor man dengang kørte en rute, der ikke inkluderede Elsass og Lothringen. Dette skyldtes, at områderne var på tyske hænder efter et fransk nederlag i 1871.

Det første løb var en stor succes det første år, men allerede året efter i 1904 gik det hele galt. Kun femten deltagere ud af 88 kom i mål, og vinderen havde kørt et stykke i bil. Der var glas og søm overalt på vejene, folk blev anholdt og rytterne snød så det drev.

I 1905 stoppede man med at køre om natten, så deltagerne ikke kunne snyde lige så let. Desværre punkterede samt ryttere, fordi der var hældt 125 kg søm på strækningen.

I 1919 var løbet så svært og hårdt, at kun 10 ud af 155 deltagere nåede i mål. Dette skyldes blandt andet at meget af ruten lå på vestfronten, der var blevet bombet godt og grundigt i stykker. Blandt andet var mange broer i stykker, så man måtte vade over floder og åer, ligesom at der var en stank af kloak og forrådnelse meget af vejen.