Hvad Er Bogey I Golf? Så Mange Slag Er En Bogey

Skrevet d. 19. October 2020
Billede: Pixabay

En bogey er, når du går et golfhul et slag over hullets par - altså at du bruger et slag mere, end hvad hullet er sat til, at du bør bruge.

Mens der er et udtryk for hvert slag, som du bruger færre end hullets par, så hedder alle slag over hullets par en bogey. Bruger du to slag over par, så kaldes det for en dobbelt-bogey, mens tre slag over par kaldes en triple-bogey. Og sådan fortsætter det.

Hulscorer - Det kaldes de

Mens en bogey er et slag over hullets par, så er der andre betegnelser for det, når du enten går hullets i dets par eller under.

Når du går et golfhul i dets par, så bruger du det antal slag, som en golfspiller med et handicap på nul. Du går dermed hullet med det antal slag, så det er beregnet til.

Går du hullet med et slag færre, end hvad hullets par er, så laver du en birdie.

Går du hullet med to slag færre, end hvad hullets par er, så laver du en eagle.

Går du hullet med tre slag færre, end hvad hullets par er, så laver du en albatros.

Der skal alligevel nogle vilde slag til, hvis du skal op i en albatros eller en condor, hvor du går hullet i fire slag under hullets par. Det er nemlig ikke hverdagskost, at et golfhul har et par, der er over fem. Så for at du skal lave en condor, så skal du faktisk lave en hole in one på en par fem bane.

Der findes også et begreb for det, hvis du går fem slag under banens par. Det kaldes for en ostrich (altså en struds). Med langt de fleste baner med huller med op til par 5, så er hverken condor eller ostrich hverdagskost i golf.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik til alle behov på deres omfattende webshop, heriblandt tilbehør til telefonen som fx en holder til bilen, en power bank eller måske et nyt opladningskabel.