Hvem Har Opfundet Golf?

Skrevet d. 24. November 2020
Billede: Pixabay, jennyfriedrichs

Historien bag golf.

Det tætteste, man kan komme på en opfinder af golfsporten er Skotland, som har haft en lignende version siden 1100-tallet. Dog er Holland også med i kampen, da der findes beretninger om, at de er arnestedet for sporten. Hvem der lige præcis tager førstepladsen, som selve opfinderen er uvist.

Golf nævnes dog i historiebøgerne omkring år 1457, da James 2. af Skotland forbyder golf (gowf), da han mente, at det var bedre at dyrke bueskydning. 

Senere udvikler sporten sig dog lige så stille fra Skotland til England og spreder sig derefter til resten af verden. Den ældste stadig fungerende bane ligger i Skotland og hedder 'Musselburgh Links'. Det er bevist, at der er blevet spillet golf på banen i 1672.

Det moderne golf, som vi kender i dag, er trods et historisk forbud, udviklet i Skotland. Den første klub er blevet dannet her, de har udviklet på reglerne, de har lavet den første 18-hullers bane og de var de første til at afholde den første golfturnering nogensinde. 

Former for golf

Det findes to forskellige former for golf, som er standard.

1. Slagspil

Her tæller man samtlige slag sammen og den med færreste slag vinder til sidst.

2. Hulspil

Det foregår på den måde, at den der vinder flest huller på banens huller, vinder også til sidst. 

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for at have støttet muligheden for at udarbejde dette indhold. Perlen Odense forhandler blandt andet H.C.Andersen julepynt. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.