Hvem Har Opfundet Tennis?

Skrevet d. 21. May 2021
Billede: Pixabay, thaddeo

Ligesom så mange andre sportsgrene er tennis også en sport, der er blevet udviklet fra noget, der lignede til det, vi kender i dag.

Spillet opstår i Frankrig og hedder på daværende tidspunkt: 'Jeu de paume', på dansk 'spil med håndfladen', og er et spil, der bliver spillet hos kongehuset, adelen og det højere borgerskab. 

Det bliver spillet med hånden indtil slutningen af 1400-tallet, da der kommer en form ketcher. Bolden er betrukket med læder, hvoraf fyldet er skæg og hår. 

Spillet eksisterer også i England og hedder 'real (royal) tennis'.

Moderne tennis bliver lanceret omkring 1875 I Englang. I 1877 bliver den første officielle turnering spillet, 'Wimbledon'. Denne turnering bliver spillet med næsten de samme regler som i dag.

Da tennis lige så stille begynder at blive mere populær stiger interessen også for flere turneringer og allerede i 1881 bliver US Open også en realitet. 

I Danmark bliver tenniskampe for første gang spillet i 1883, hvor der i 1889 kommer en årlig turning, 'KBs åbne mesterskaber'. Danmark har også haft flere topatleter gennem tiderne, som også har vundet flotte medaljer, anerkendelser og titler. 

Nogle af de store er:

  • Sofie Castenschiold, som vandt sølv til OL i 1912
  • Kurt Nielsen, som kom i Wimbledon finalen 2 gange.
  • Tine Scheuer-Larsen og Kenneth Carlsen som begge lå i den høje ende af ranglisten.
  • Caroline Wozniacki, tidligere verdens nr. 1, vinder af mange flotte turneringer og vinder af Grand Slam turnetingen 'French Open' i 2018.

Der er også nye stjerne på vej, blandt andet Holger Rune og Clara Tauson. Begge er meget unge stadigvæk, men har klart et potentiale til at kunne nå langt.

Sidens tekst er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af marguerit. Heraf mærkatet på indhold.