Tennis Pointsystem

Skrevet d. 04. October 2022
Billede: Pixabay, thaddeo

Pointsystemet i tennis er, efter min mening, bygget op på en sjov måde, men selvfølgelig er der altid en mening med alting og dette er ingen undtagelse. Og ellers har vi alle bare vænnet os til, at det er sådan det er lavet, det er sådan, det altid har været og derfor lever vi med det.

Nå, men pointsystemet er bygget op på den måde, at vinder du en duel, får du 15 point, vinder du næste, hedder det 30, herefter 40 og til sidst vinder du så partiet. Din modstander kan naturligvis få det samme. 

Ender I dog begge på 40, også kaldet '40 all' eller a' 40, skal der to point til at vinde et parti. Vinder du derfor et point ved 'a 40', bliver det ændret til 'ad', advantages, på dansk 'fordel', og vinder du igen et point, vinder du partiet.

I tennis spiller man med 1-0, 1-1, 2-0, 2-1 osv., når et parti er vundet. Du vinder et parti ved at få 6 partier.

Spiller din modstander og dig til 6-6, kommer I ud i det, der hedder tie-break. Der går man igen ned til 1,2,3 osv. systemet. Man spiller til 7 point, men du skal vinde med 2. Når du derfor til 7 og din modstander er på 4, har du vundet sættet og du kommer hermed på 7-6.

Er du indenfor kvindetennis spiller man altid 3 sæt lige gyldigt, om det er almindelige turneringer eller Grand Slams. Hos mændene er det anderledes. De spiller 3 sæt i normale turneringer, men 5 sæt i store turneringer.

Her skal vi huske at takke Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af teksten på netop denne artikel. Der kan du shoppe et sortiment af perlekæder. Heraf markatet på indhold.