Hvem Opfandt Ishockey?

Skrevet d. 24. November 2020
Billede: Pixabay, zdenet

Historien bag

Ishockey, der i dag findes over hele verden, blev opfundet i slutningen af 1800-tallet, nærmere betegnet 1875. Det var canadiske universitetsstuderende, der spillede spillet på en isbelagt sø, som lå langs med deres campus. Til at starte med blev det kun spillet udendørs, men allerede i 1851 blev den første indendørs ishal bygget. Den blev bygget i Canada og hed 'Quebec Skating Rink'. Amerikanerne var ikke langt efter og i 1860 byggede de deres første hal: 'Great Chicago Skating Rink'. 

Før ishockey fik navnet, har der været flere eksempler på lignende eksempler på sportsgrenen. 

Sporten kan måske være helt tilbage fra 1700-tallet, hvor indianerne i South Dakota spillede et spil på isen, hvor de havde stave lavet af træ og deres skøjter var skulderbladene fra en bøffel. De spillede også meget på landjorden, hvor det hele også var meget inspireret af shinny og lacrosse. Spil med bold eller stave har måske endda eksisteret i endnu længere tid, men har aldrig været dokumenteret før langt senere.

En lignende sport kom til Danmark i 1895, hvor et maleri viser, at der bliver spillet med bolde og stave på en isbane. Dette spil blev også straks populært mellem skøjteløbere. De første kampe i Danmark blev allerede spillet få år senere, i 1906-07, hvor der blev indrettet en bane til formålet. 

Sporten var både for mænd og kvinder, som begge var repræsenteret på holdene.

Teksten på netop denne artikel er skrevet med støtte fra Perlen Odense. Perlen Odense forhandler skønne smykker.