Ishockey Perioder Tid - Så Lang Tid Varer En Periode

Skrevet d. 16. October 2020
Billede: Pixabay

En ishockeykamp består som udgangspunkt af tre perioder. Her varer hver periode 20 minutter. I modsætning til for eksempel fodbold er der i ishockey tale om effektiv spilletid.

Uret stoppes dermed ved hvert spilstop, så de 20 minutter udgør effektiv spilletid. Afviklingen af en periode kan derfor nemt tage mellem 30 og 35 minutter, når man tager højde for spilstop undervejs.

Ishockeyperioder - Så mange er der

En ishockeykamp varer som regel 3 x 20 minutter, når vi taler effektiv spilletid. Mellem hver periode er der en pause på 15 minutter. Det tager derfor omkring to til to en halv time at afvikle en ishockey kamp - alt efter hvor mange spilstop der er undervejs.

Der kan dog være flere perioder end blot de tre. Tidligere spillede man blot tre perioder, men da man ikke kan spille uafgjort i ishockey, spilles der derfor med overtid.

Her spilles der som regel en overtidsperiode på fem minutter, hvorefter man går videre til straffeslag, hvis der stadig ikke er fundet en vinder.

Det gælder dog ikke i slutspillet. Her er overtidsperioderne 20 minutter. Her fortsætter man med perioder á 20 minutter, indtil der er fundet en vinder. Her vinder først scorede mål. Mellem overtidsperioderne i en slutspilskamp er der ligeledes 15 minutters pause.

Den længste ishockeykamp nogensinde er spillet i den norske liga. Her blev kampen først afgjort i den ottende overtidsperiode. Her vandt Storhamar 2-1 over Sparta Sarpsborg.

I Danmark er rekorden på flest overtidsperioder fire - altså syv perioder i alt. Her vandt Frederikshavn White Hawks 4-3 over Nordsjælland Cobras tilbage i DM-kvartfinalen i 2005.