Ishockeypuck Vægt - Så Meget Vejer En Puck

Skrevet d. 16. October 2020
Billede: Jumpstory

En ishockeypuck vejer mellem 156 og 170 gram. Der kan derfor godt være lidt forskel på puckens vægt, alt efter hvem producenten af pucken er.

Ishockeypucke er lavet af vulkaniseret gummi, hvilket gør den meget hård, selvom den er lavet af gummi. Pucken bevarer dog den bløde fornemmelse på overfladen, hvor den har den samme følelse, som mange andre gummiprodukter giver en.

Så hårdt kan en puck skydes

Hårdeste skud med en ishockeypuck er leveret af ishockeyspilleren Martin Frk fra Tjekkiet. Ishockeyforwarden, der i dag spiller i NHL for Los Angeles Kings, leverede ved en færdighedskonkurrence i forbindelse med all-starkampen i AHL et slagskud på 109,2 miles i timen - altså 175,74 km/t.

Frk slog dermed den tidligere rekord, som tilhørte NHL-stjernen Zdeno Chara, på 108,8 miles i timen. Den rekord blev sat ved all-starkonkurrencen i NHL tilbage i 2012.

175,74 km/t svarer til en hastighed på 48,82 meter i sekundet. Til sammenligning så affyrer mindre pistoler og revolvere projektiler med en hastighed fra 150 meter i sekundet. 

Mens en ishockeypuck har lidt variabler i forhold til vægten, så har pucken noget mere faste mål i forhold til størrelsen. Højden har en standard på 25,4 mm, mens diameteren har en standard på 76,2 mm. Målene stammer fra den amerikanske måleenhed inches. Her er størrelsen på en ishockeypuck sat til at have en højde på en inch og en diameter på tre inches.

Du kan også finde pucke med andre mål. Disse er dog ikke dem, som man spiller med i seniorrækkerne. De mindre pucke anvendes til børnerækker, da pucken ellers kan få en størrelse og vægt, som de helt små ikke kan håndtere i forhold til at skyde til den. 

Tak til avXperten!

Til sidst vil vi hurtigt takke avXperten for deres støtte til indlægget her. Find et af Danmarks største online udvalg af elektronik på avXpertens webshop, hvor du eksempelvis kan finde et smart DVD drev så du kan se dine yndlings DVD film selvom din computer ikke har et DVD drev indbygget.